28 Mart 2016 Pazartesi

Eyfel Kulesi İnşaasındaki Şanslı İşçiler

 Toplam ağırlığı 10.100 ton civarı olan 324,8 metrelik Eyfel Kulesi 125 yıl önce inşaa edilirken 3000 kişi 26 ay boyunca çalışmış ve ölen tek bir işçi bile olmamıştır.

 Buna karşın Türkiye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yayınladığı resmi sayısal verilere göre 2002-2013 yılları arasında ölen sigortalı işçi sayısı 13.510 kişidir. Bu dudak uçuklatan rakamın sadece sigortalı işçiler olduğunu ve Türkiye'deki sigortasız işçi sayısının da azımsanamaz bir bölüm kapladığını göz önünde bulundurmak gerek.

Eyfel kulesi

24 Mart 2016 Perşembe

Zayıflamanın En Kolay Yolu

Günlük öğünlerinizde yiyeceğiniz yemeklerden önce içeceğiniz bir bardak su iştahınızı büyük oranda azaltarak daha az yemekle daha çabuk doymanızı sağlar. Sağlık açısından ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez ama rutin öğünlerde çok yemekten şikayet edenler için ideal ve basit bir yöntem. Tek yapmanız gereken zaten yemekten sonra kana kana içeceğiniz suyu yemeğe başlamadan hemen önce içmek. Ayrıca sıcak/ılık su içmek soğuk su içmeye göre iştahınızı daha çok dizginler.

Bilgisayarda Şapkalı Harf Kullanma

Klavyenizde elinizi kaldırmadan Shift+3+Harf yaparak istediğiniz harfi şapkalı yazabilirsiniz.
Şapkalı ünlü harfler

20 Mart 2016 Pazar

Osmanlı Döneminde İnce Mimari

Osmanlı döneminde mimari, dini ve sanatsal birçok motif ile zenginleştirilmiş ve süslenmiştir. Bunlardan en ince anlam taşıyanlarından biri ise genç yaşta ahirete göçen kızların mezar taşlarını süsleyen "Kırık Gül" sembolüdür.
Kırık gül sembolü
Kırık Gül Motifi

6 Mart 2016 Pazar

Gelmiş Geçmiş Uçan En Büyük Canlı; "Pelagornis Sandersi"!!

simdiye-kadar-bulunan-dunyanin-en-buyuk-kusu-ilgincbirbilgi
Pelagornis Sandersi
Arkeologlar, dünyanın görmüş olduğu en büyük kuşun kalıntılarını bulduklarını açıkladı. ABD’de yapılan kazılarda kemiklerine ulaşılan Pelagornis Sandersi’nin kanat uzunluğu 7 metre.
ABD’nin Güney Carolina eyaletindeki Charleston kentinde yapılan kazılar, şimdiye kadar bulunan dünyanın en büyük kuşunun kalıntılarına ulaşılmasını sağladı. Charleston Uluslararası Havaalanının bulunduğu bölgede yapılan kazılarda, 25-28 milyon yıl öncesine ait dev bir kuşun kalıntıları bulundu. Arkeologlar, dev fosili çıkarmak içinkepçe kullanmak zorunda kaldılar.
Kuzey Carolina eyaletinin Durham kentindeki Ulusal Evrim Sentez Merkezi yazarı ve Connecticut’un Greenwich şehrindeki Bruce Müzesi’nde paleontolog ve bilim küratörü Dan Ksepka, keşifle ilgili yaptığı açıklamada, “Tek başına üst kanat kemiği kendi kollarımdan uzun. Game of Thrones’dan (Amerikan TV dizisi) çıkmış bir ejderha gibi” ifadesini kullandı.
Ksepka, Pelagornis sandersi’nin günümüzde en büyük kanat genişliğine sahip olan albatros kuşunun neredeyse iki katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Pelagornis sandersi, 160 kişinin sığabileceği bir odanın uzunluğuna ait kanatlarıyla, kendisinden önce en büyük kuş olma unvanına sahip Argentavis magnificens’i de ikinci sıraya itti.
Araştırmacılar, dev kanatları çok ince ve hafif kemiklere sahip olan kuşun çok iyi uçabildiğini, ancak kısa bacaklarıyla karada o kadar iyi hareket edemediğini tahmin ediyor. Kemikler üzerinde yapılan analizler, kuşun dev kanatları sayesinde planör gibi havada süzülerek uçmakta başarılı olduğunu gösterdi.
KOŞARAK HAVALANIYORDU
Ksepka ve meslektaşları, çok iyi uçabilmesine rağmen Pelagornis sandersi’nin dev kanatlarıyla nasıl havalandığını anlamak için bilgisayar üzerinde simülasyonlar gerçekleştirdi.
Analizler, dev kuşun dik durarak havalanamayacağını ancak yamaç aşağı koşarak yerden yükseldiğine işaret etti. Ayrıca, dev kuşun ani rüzgarların etkisiyle bulunduğu noktadan havalanabildiği düşünülüyor.
Discovery News’in verdiği bilgiye göre, Pelagornis sandersi, okyanusların yüzeyinden doğan hava akımları sayesinde saatlerce kanat çırpmadan uçabiliyordu. Deniz canlılarıyla beslendiği düşünülen dev kuş, belli aralıklarla suya inerek avlanıyordu.
Bilim insanları Pelagornis sandersi üzerinde yapılacak araştırmalarla, dinozorların yok olmasından sonra yaşamış olan dev kuşun neden hayatta kalamadığını ortaya çıkarmak istiyor. Kuşların geçmişi hakkında yeni bilgiler sunacak olan Pelagornis sandersi, aynı zamanda yeni nesil hava araçlarının da geliştirilmesini sağlayabilir.

3 Mart 2016 Perşembe

Seyahat Ederken Asla Yapmamanız Gereken 6 Klişe

Telefonunuzun ya da kameranızın yanınızda olmadığı bir seyahate ‘seyahat’ diyebiliyor musunuz? Siz çocuklar gibi şen, bambaşka maceralar doğru yol alırken her anınızı fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşıyorsunuz da geride bıraktıklarınızın halini hiç düşünüyor musunuz? Onlar şehirde, onlar çalışıyor, onların yıllık iznine daha çok var, hayat onlar için hala çok sıkıcı… Yapmayın, timeline’ları klişelerle doldurmayın.

Güneşi tutan adam modası çoktan geçti, zaten tutamıyorsunuz da. Bu özgüven, bu çaba niye?

Tabelalara olan anlamsız merakınız nasıl başladı?

Deniz ve plaj ikilisi ile çektiğiniz fotoğrafların ciddi derecede kulak çınlamasına neden olduğunu biliyor muydunuz?

“Ayy çok güzel çıkmışsın canım!” (Siz değil, kuzu)

Kendinize de doğaya da böyle bir kötülük yapmayın. Şu güzel ortamı bozmayın.

Eee, bu kadar hızlı Selfie çekmenin de bir bedeli var! İşte böyle takipçilerinizin yüzünü güldürecek paylaşımlar yapın.

Hikayenin tamamı için:

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.